Без рубрики

Стоп цироз: як кава захищає печінку від алкоголю

Американські вчені з’ясували, що вживання кави здатне захистити печінку від періодичних алкогольних навантажень.

У рамках дослідження вчені ретельно вивчили дані 430 тисяч добровільних учасників різних досліджень і дійшли до висновків, що люди, які щодня випивають 2 чашки кави, хворіють на цироз печінки на 44% рідше, а ті, хто випиває 4 чашки, – на 65 %, пише Нi-news.

Також зазначимо, що деякі фахівці стверджують, що помірне вживання кави знижує ризик розвитку раку молочної залози, розвитку цукрового діабету другого типу, та й взагалі знижує загальну смертність.

При цьому їхні противники заявляють, що кава негативно позначається на серці, підвищує тиск, призводить до сильної втрати рідини організмом та інших неприємностей. Якій із двох сторін вірити – питання досить складне. Але наука не стоїть на місці, і рано чи пізно вчені зможуть розставити всі крапки над i, нарешті, з’ясувавши, чого в каві більше – користі чи шкоди.

Джерело.

Загрузка...

Related Post