fbpx

Після підняття плити з Гробу Господнього, вчені знайшли відповідь на важливе запитання тисячоліть.

У ході вивчення похоронного ложа Христа в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі вчені прийшли до висновку, що воно залишилося в цілості з моменту його встановлення — про це повідомляє РБК з посиланням на National Geographic.

Ложе, на якому, згідно Святого Письма, покоїлося тіло Христа, було накрите мармуровою плитою в 1555 році. 26 жовтня науковці Національного технічного університету Афін зняли її і почали розкопки. Спочатку їм був доступний тільки первинний шар каменю, однак після 60 годин роботи вони виявили іншу мармурову плиту з хрестом, який був вирізаний на її поверхні. Під нею і перебувала оригінальна вапнякова плита, на якій, за переказами, покоїлося тіло Христа. 28 жовтня після виконання всіх робіт гробниця знову була накрита мармуровою плитою «на століття або тисячоліття».

«Я повністю вражений. Мої коліна трохи тремтять, тому що я цього не очікував», — заявив археолог Фредрік Гіберт. «Ми не можемо з 100% точністю стверджувати, але є видимі докази, що гробниця не переміщалася з моменту поховання Христа. Це те, про що вчені та історики сперечалися століттями», — додав Гіберт.

Крім того, дослідники підтвердили наявність вапнякової печери, в якій був похований Христос. Печера згодом була зруйнована, а зараз гробниця оточена Кувуклією, невеликою купольною каплицею, що знаходиться в храмі Гробу Господнього.

Читайте також: З’явилося відео розкриття гробу Ісуса Христа

Джерело.

You cannot copy content of this page