У Мережі сперечаються, як правильно: паска чи кулич.
Навколо одного з найголовніших символів Великодня у Мережі спалахнули мовні дискусії та навіть сварки. “Сніданок з 1+1” розбирався, як правильно: “паска” чи “кулич”, пише ТСН
Дехто обурюється, що “все життя куличі їли, а тепер паску подавай”. Хтось вважає, що паску не печуть. Вона робиться з сиру за допомогою спеціальної форми. А те, що ми називаємо пасками – це і є куличі.
Читайте також: СТРАСНА П’ЯТНИЦЯ-2017: ЯК СЛІД ПРОВЕСТИ ЦЕЙ ДЕНЬ
Паска – лише так українці споконвіку називають головну страву великоднього столу. І кожна господиня своєю паскою могла пишатися, вихвалятися. Аби остаточно розвіяти сумніви, “Сніданок” пішов до мовного експерта.
“Білий здобний солодкий хліб називається, звичайно, паска, у множині – паски. А куліч – це російською мовою, кулич або куліч. Тому насправді треба називати паскою. Ще є папушник, один із варіантів. Знаєте, у різних регіонах України по-різному називають: баба, папушник.
Та найпоширеніша назва – таки паска. І не має значення з тіста вона чи з сиру”.