fbpx

Небезпечно: з чим не можна поєднувати шашлик на природі

Найпопулярніша страва на весняний уікенд – шашлик. Адже немає нічого кращого за свіже повітря і запах смаженого м’яса. Однак таке задоволення може обернутися трагедією. Тому дієтолог Ірина Морозова застерегла – обирати продукти для пікніка в теплу погоду варто вкрай обережно, оскільки на сонці різні соуси або майонези швидко перетворюються на отруту, а в молочних продуктах починають множитися бактерії, інформують ФАКТИ. ICTV.

За словами лікаря, настільки важка їжа як шашлик негативно поєднується з жирними та іншими білковими продуктами.

– Ні в якому разі не можна під час пікніка зловживати алкоголем, особливо міцним, – зауважила експерт.

Вона підкреслила, що в травні в середині дня на сонці вже досить жарко і “градус” може швидко вдарити в голову, а це загрожує поганим самопочуттям, мігренню і навіть тепловим ударом. Не найкращий напій пиво — воно створює відчуття тяжкості.

– Зрозуміло, мало хто зважиться взагалі не пити на пікніках і не запивати шашлик алкоголем. Але звести шкоду до мінімуму, все ж, можна, якщо пити червоне або біле сухе вино, розбавляючи його мінеральною водою. А от горілка або коньяк, які багато несуть з собою в ліс або розпивають на дачі, чреваті наслідками для здоров’я. До речі, жирне м’ясо в поєднанні з алкоголем може спричинити загострення або виникнення панкреатиту, — розповіла фахівець.

Відзначається, що ще одна небезпека – надмірне вживання жирів. Поки відпочиваючі чекають на шашлик, вони нерідко закушують алкоголь сиром чи ковбасою, їдять всілякі традиційні випічки на кшталт хачапурі, що в результаті може спровокувати закид жовчі в шлунок, викид кислоти і в підсумку сильну печію. Тому, радить дієтолог, тим, хто схильний до печії, варто обмежити споживання помідорів, і ні в якому разі не запивати смажене м’ясо томатним соком.

Читайте також: Продукти, які помилково вважають корисними для здоров’я

Морозова додала, що не варто рясно перчити м’ясо, якщо ви страждаєте гастритом. Краще рішення — вживати велику кількість овочів і фруктів. Не варто забувати про зелень і листовий салат!

Зазначимо, раніше Факти підібрали для вас кілька порад, що зробити, щоб перед пляжним сезоном не було болісно боляче за з’їдені паски, шашлики та святкові застілля.

You cannot copy content of this page