Вчені зробили несподіваний висновок: споживання кориці знижує температуру тіла на два градуси.
Також кориця здатна в цілому поліпшити стан організму. Як з’ясувалося, кориця підтримує цілісність стінок шлунка. Тому, коли піддослідних свиней годували корицею, у них зменшувалося утворення вуглекислого газу в шлунку за рахунок зниження вироблення шлункового соку і пепсину зі стінок шлунка. У підсумку температура шлунка знижувалася. Цей факт позитивно позначався на здоров’ї тварин.
На думку вчених, здатність кориці знижувати внутрішню температуру пояснює її популярність в країнах зі спекотним кліматом. За допомогою кориці реально охолодити тіло.
Читайте також:ВАМ СТАНЕ ЛЕГШЕ ЖИТИ, ЯКЩО ВИ ВИКИНЕТЕ З ДОМУ ЦІ 3 РЕЧІ! (ФОТО)
До речі, свої висновки вчені зробили за допомогою особливих сенсорів, які піддослідні ковтали як тaблeтки, пояснює Eurek Alert.
Сенсори можуть оцінювати склад середовища, зокрема, який газ виділяється в шлунково-кишковому тракті.
Це унікальна система, що дає можливість стежити за тілом і діагностувати відхилення. Дослідники зараз займаються оцінкою впливу теплового стресу. І кориця тут виступає на перший план як харчовий модулятор температури.