Всі без винятку натуральні продукти є корисними і необхідними в раціоні, при цьому дієтологи виділяють ряд з них, які варто включати в меню якомога частіше, щоб зміцнити імунітет і поліпшити загальне самопочуття.
Про це кореспонденту ГолосUA розповіла лікар Вікторія Савицька.
За словами фахівця, користь нести можуть тільки натуральні продукти, без додавання консервантів і підсилювачів смаку. А щоб зробити їх більш смачними, апетитними і ароматними, потрібно використовувати натуральні приправи і спеції, а також зелень.
«Часник активно бореться з інфекціями і бактеріями, завдяки своїм антибактеріальним характеристикам, є потужним антиоксидантом. Дуже корисний перець , який контролює апетит і розганяє обмін речовин, куркума і імбир знезаражують, базилік живить вітамінами і так далі »- говорить лікар.
Дуже корисним для імунітету є такий продукт, як мед. Його антиоксидантні, антимікробні та антибактеріальні властивості борються з інфекціями , вірусами, бактеріями і грибками. При щоденному використанні мед покращує роботу травної системи і сприяє загоєнню ран і шрамів.
«Для імунітету важливо щодня пити достатню кількість чистої води. Також отримувати рідину організм повинен в результаті вживання різних чаїв. У чаї міститься амінокислота, яка допомагає імунній системі боротися з зовнішніми подразниками. Увечері корисно випити склянку нежирного йогурту. Вміщені в ньому живі культури стимулюють імунну систему боротися з хворобами.
Важливо щодня з’їдати достатню кількість овочів і фруктів. Особливо корисними для імунітету вважаються цитрусові. Апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони і лайм є відмінним джерелом вітаміну C, який допомагає підтримувати захисні сили організму проти інфекцій.
Втім, різнокольорові овочі не менш корисні і для більшості українців куди більш доступні. Зелені, жовті та оранжеві овочі містять велику кількість каротиноїдів – антиоксидантів, які допомагають імунній системі протистояти, інфекцій, шкідливих бактерій і подразників »- говорить експерт.
Читайте також:З’ЯСОВАНО, ЯКЕ М’ЯСО СКОРОЧУЄ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ