fbpx

Епідеміологи назвали супермаркети, в яких може продаватися заражена бoтулізмом риба

Головне управління столичної Госпродпотребслужби настійно рекомендує громадянам утриматися від вживання в їжу в’яленої риби виробництва ПП Меркулов А.В. (Світловодськ Кіровоградської області).

Можливо, ця продукція стала причиною захворювання на ботyлізм п’яти чоловік (в Києві захворіли чотири людини, в тому числі один чоловік пoмeр, в Херсоні захворіла жінка).

Зазначена продукція може продаватися в мережі ТОВ «Альянс Маркет», ТОВ «Ашан УКРАЇНА ГІПЕРМАРКЕТ», ТОВ «ГРУПА рітейлу УКРАЇНА», ТОВ «Лабро», ТОВ «Дівіал», ТОВ «Джуно», ТОВ «Аміата», ТОВ «Твіч» , ТОВ «НОРДОН», ТОВ «Нагваль ФИШ», ТОВ «Юніверсал ФИШ КОМПАНІ».

Як повідомлялося раніше, фахівцями Держпродпотребслужби проводиться епідеміологічне розслідування п’яти випадків захворювання на ботyлізм. Люди купили в’ялену рибу в великих мережевих супермаркетах і захворіли.

Читайте також: 11 видів риби, які не можна їсти

На час проведення розслідування вся продукція Світловодського підприємства вилучається з магазинів. Так, за інформацією, отриманою від уповноважених лікарів ветмедицини, в супермаркеті «Ашан» відкликана наступна продукція: в’ялений судак (10 кг 685 г), густера 11 кг 730 г, в’ялена соломка судака (8 кг 196 г).

У Київській області з реалізації знято 405 кг рибної продукції виробництва ПП Меркулов А.В.

Під час традиційного продуктового ярмарку в Печерському районі Києва, при проведенні роз’яснювальної роботи, фахівці Держпродпотребінспекціі відкликали з реалізації в’ялену рибу іншого виробника без супровідних документів, що засвідчують безпечність продукції.

Оскільки в Києві процвітає торгівля на зупинках автотранспорту, в підземних переходах, біля ринків і на привокзальних площах, столичні епідеміологи направили листи до столичного командування Нацполіції і Управління патрульної поліції в Києві «для вжиття невідкладних і вичерпних заходів щодо недопущення торгівлі з рук продуктами харчування в невстановлених місцях».

Джерело.

You cannot copy content of this page