fbpx

Чому не можна класти в напої лимон

В алкогольні і безалкогольні напої не можна додавати скибки лимонів. Виявляється, вони є джерелом мікроорганізмів, які здатні викликати інфекційні захворювання – з’ясували вчені з Медичної школи Нью-Йоркського університету.

Фахівці взяли мазки зі шматочків лимона в напоях в 21 ресторані. Дослідження показало: в 70% зразків лимону виявили шкідливі мікроорганізми. Загалом дослідники знайшли 25 різних видів мікроорганізмів.

Всі вони провокують інфекційні захворювання, хоча ймовірність вчені не розраховували, передає meddaily.

Мікроорганізми з’являються на лимонах через працівники ресторанів і барів. Ті торкаються до лимону, розрізають його, поміщають шматочки в контейнер, чашку або склянку, звідки через деякий час беруть їх і кладуть в напій. Так, мікроорганізми легко потрапляють на скибочки лимона. І алкоголь в напоях не завжди достатньо міцний, щоб їх знищити.

Австрійські вчені заявили, що їсти цитрусові зимою не варто, оскільки вони охолоджують організм, забирають у нього енергію, яка необхідна для імунітету.

Читайте також:  У Києві з`явився перший шкарпеткомат

Джерело.

You cannot copy content of this page