Дозвілля
Чому болить у “ямці”

Біль у “ямці” має свою наукову назву – дуоденіт. Для того аби знати як вилікуватись від недуги, потрібно розуміти причину такого болю.

Перш за все, необхідно звернути увагу на зв’язок болю з прийомом їжі і з характером прийнятої їжі. При хронічному гастриті звичайно відзначається рання поява болю – практично відразу після прийому їжі, особливо якщо їжа груба, кисла.

При виразковій хворобі шлунка біль виникає після прийому їжі, але не пізніше ніж через 1-1,5 години після їжі.

Кожен симптом поєднаний із характером вжитої вами їжі. Їжа, що має велику лужну буферність (відварне м’ясо, молочні продукти, крім кисломолочних), викликає більш пізню появу болю. Груба рослинна їжа, овочеві маринади, чорний хліб, консерви викликають більш ранню появу болю. Так звані ранні болі можуть викликати у пацієнта страх перед прийомом їжі. Хворі починають відмовлятися від їжі. Інша картина спостерігається у пацієнтів, що страждають дуоденітом, виразковою хворобою дванадцятипалої киши. У них біль носить «голодний», нічний характер і полегшується прийомом рідкої (молочної) або м’якої (каші, картопляне пюре, м’ясний або рибний фарш) їжі, прийомом соди.

Також цей біль може виникати при виконанні важких фізичних вправ або ж через нервове перенавантаження.

Читайте також:  Для працівників-курців хочуть збільшити робочий день

Джерело.

Реклама

Реклама

Related Post

facebook